De Funbaldag

Na weken van voorbereiding (aandenkens uitzoeken en bestellen, folder laten maken en drukken, folder verspreiden bij organisaties, scholen en bij de jeugdleden, spelen verzinnen en het materiaal bij elkaar zoeken, vrijwilligers vragen, inkopen doen…………) was het afgelopen vrijdag zo ver: De Atomium Funbaldag.  Om half 10 was alles opgebouwd, de kinderen kwamen binnengedruppeld en werden in groepjes ingedeeld. Nadat Patrick en Nevin de groepjes hadden afgeroepen en naar hun eerste spel hadden verwezen, ging het losss.

Wat was er allemaal? Een springkussen en een stormbaan, koning van de mat, sneeuwballengevecht, knotshockey, zaklopen, skilopen, handbalparcours, circusspelen, blokkenspel en mario kart.

Nadat alle groepen alle spelen hadden gedaan gingen de ‘groten’ lunchen, de jongsten mochten nog even op het luchtkussen en de stormbaan. Daarna gingen zij aan tafel en na het eten gingen de allerjongsten naar huis, het was een leuke maar vermoeiende ochtend voor hen geweest.

Ondertussen maakte de hulpdienst de handbalvelden in orde voor de onderlinge wedstrijdjes die na de lunch plaats zouden vinden.

Voor de ‘groten’ had de organisatie nog een Ren-je-rot-spel in petto. Met vragen over sport en voeding. Want weet jij waarmee je het beste kunt ontbijten? Nee? De deelnemers nu wel 🙂 Na de vakantie zullen de vragen en antwoorden in de Enk liggen, zodat iedereen er nog n keer naar kan kijken en/of de familie aan de vragen kan onderwerpen.

Ondertussen waren er 10 teams gevormd, uiteraard leeftijd bij leeftijd en de teams speelden tegen teams van de eigen leeftijd. Want een 6-jarige tegen een 15-jarige laten spelen, wat een bezorgde vader zich afvroeg, is natuurlijk geen optie.

Uitslagen en standen werden niet genoteerd, de wedstrijden waren puur voor de fun en niet voor het echie. Alle deelnemers deden enthousiast mee, er werd goed samengespeeld, maar de cirkel bleek wel voor sommige ‘nieuwelingen’ een moeilijk iets. Het is namelijk toch veel makkelijker verdedigen als je lekker dicht voor je doel gaat staan? 😉 Of een doelpunt maken, dat doe je toch ook het beste op een meter van het doel? 🙂

Rond half 3 waren de eerste wedstrijdjes afgelopen en gingen de eersten naar huis. Niet zonder eerst een sportief aandenken te hebben gehad, een springtouw, zodat ze thuis ook in beweging kunnen komen. Een aantal nam hem meteen in gebruik en ging al springtouwend door de kantine heen naar buiten.

Terugkijkend was het weer een TOPdag, mede door ons enthousiaste jeugdkader dat bij de spelonderdelen stond en ’s middags de teams coachte. Ook dank aan Manouk, die het ochtendprogramma coördineerde, Nevin die de deelnemers ontving en de groepjes en de teams en het wedstrijdschema maakte, dank aan de keukenploeg voor de geweldige lunch, dank aan de scheidsrechters en dank aan de hulpdienst voor alle hand&spandiensten die er op zo’n dag altijd zijn. En dank aan Isabella die de leuke folder had ontworpen, zo leuk dat er flink wat deelnemers op af zijn gekomen. En last but not least: dank aan de wijkraad Vreewijk die het mogelijk gemaakt heeft om deze dag te organiseren door een genereuze financiële bijdrage. DANKDANKDANK allemaal!

Tot slot moet ik nog de complimenten doorgeven van een aantal ouders die deze dag vanaf de tribune meekeken, zij vonden het super georganiseerd en vonden dat het mede daardoor allemaal zo rustig verliep. Het was hen opgevallen dat alle kinderen aan bod kwamen en het naar hun zin hadden en dat er praktisch geen incident was tussen de deelnemers onderling. Bijzonder werd het ook gevonden dat 4-jarigen en 15-jarigen zo gezellig samen naast elkaar aan deze dag mee hadden gedaan. Chapeau dus voor ons kader, die voor de randvoorwaarden hebben gezorgd waarin dit allemaal mogelijk was. Ik kan dus niet anders zeggen dan dat ik als bestuurslid TROTS ben op deze kanjers.

Marijke

Voor meer foto’s van deze dag klik hier

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email