En zij bouw(d)en voort

Wat ga je doen als er in de feestmaand december een aantal gezellige nevenactiviteiten zijn en in januari de nieuwjaarsreceptie opgeleukt wordt door een WintereXperience?

Juist, je gaat de kantine in de wintersfeer aankleden. En niet zo maar een paar slingertjes ophangen, nee ECHT aankleden. Dat de grootse plannen niet in één dag geklaard konden worden was vanaf het begin al duidelijk. Half november werd er dan ook al begonnen met het timmeren en zagen.

Maurice, René, Ron, Bas, Ronald, Peter (en iedereen die ik vergeten ben) staken heel wat van hun vrije uurtjes in het bouwen, neerzetten en aankleden van het Sparrendaal WintereXperience Dorp.

Het streven was om voor zaterdag 15 december de zaal al zo ver klaar te hebben dat er in wintersfeer geklaverjast kon worden. En dat is gelukt 🙂 Nog wel zonder lichtjes, maar volgens de statistieken had dat geen invloed op het verzaken 😉

De zondag er na was het de beurt aan de jeugd om te dineren in het
Sparrendaal WintereXperience Dorp. Aan de guirlande met lichtjes te zien was er die dag weer verder gebouwd aan het dorp

In de week daarop hebben de senioren van het SeniorenSportUurtje onder de boom buikoefeningen gedaan en een bal in de boom gehangen, hebben de koersballers een huisje als decor voor de afhaalchinees gebruikt, hebben de deelnemers van de BeweegPlus-groep Zib een lekkere lunch georganiseerd in dit winterwonderland, werd er op vrijdag door de peuters langs de bomen gestuiterd en, last but not least, vierden de dames van DS1 een klein hot kerstfeestje waarbij ze de sneeuw op de grootste kerstboom lieten smelten.


Dan is er een moment dat je denkt “zo dat is mooi versierd mannen, bedankt!!”, maar dan zie je gewoon weer een paar nieuwe bomen naar binnen komen !! De bouwers waren dus blijkbaar nog niet uitgebouwd!?

Wat bleek: de laatste hoek moest nog worden afgemaakt: een derde huisje werd de kantine ingedragen, de bomen wit gespoten, zwarte wanden gecreëerd, klaar was de kantine. Tot zaterdagavond laat werd er doorgewerkt om de kantine pico bello te krijgen voor de Kerstborrel van de recreatiesporters. Trots werd dat mbv onderstaande foto getoond.

En dan kom je zondag in de kantine, dan is er die ochtend toch weer eea veranderd. Gordijntjes in de huizen, een koek-en-zopie-tent, een ski-rek, een slee, gezellige aankleding van de tafels…….. er was weer keihard gewerkt om het voor de Kerstborrel te perfectioneren.

In die gezellige ambiance, hoe kan het ook anders, hadden de recreatiesporters een zeer geslaagde kerstborrel, opgeluisterd door de band Ongeregeld.

En……… er waren niet alleen grijze ballen 😉

Uit bovenstaande bouw- en versierperikelen blijkt wel hoe hard er
de laatste weken is gewerkt om alle december-activiteiten in een mooi versierde kantine plaats te laten vinden. Mannen bedankt!! Het werd erg gewaardeerd door alle deelnemers.

En nu op naar 5 januari, de WintereXperienceDay. Wat hebben de bouwers olv Maurice dan weer voor ons in petto? Ik schat in dat er dan een ijshal is gebouwd, want dat moet toch een koud kunstje zijn voor deze geweldige groep Atomium-bouwers?

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email