Grote veranderingen op Facebook: wat betekent dit voor Atomium?

De komende weken gaat Facebook een van de grootste veranderingen van de afgelopen jaren doorvoeren, bericht de NOS. Het platform gaat in het nieuwsoverzicht veel meer de nadruk leggen op berichten die afkomstig zijn van vrienden en familie. Berichten van pagina’s van nieuwsorganisaties worden minder belangrijk. Wat betekent dit voor de Facebook-pagina van ons?

Facebook geeft zelf aan dat het platform “berichten die uitnodigen tot gesprekken en waardevolle interacties tussen mensen” bovenaan zal zetten. Dit zijn veel foto’s of video’s die worden gedeeld door vrienden en familie of waar zij op reageren.

Minder bereik
Het lijkt voor de hand te liggen dat (organisatie)pagina’s het nog lastiger gaan krijgen om berichten bij een groot publiek zichtbaar te krijgen. Ook de pagina van onze vereniging kan hier de nadelige effecten van ondervinden. Facebook geeft aan dat het uiteindelijk per pagina verschilt wat er verandert. Facebook-pagina’s met minder interactie zullen minder mensen gaan bereiken.

Wat kan jij doen?
Uiteraard willen wij dat jij en vele andere Facebook-gebruikers in de toekomst de updates van onze vereniging blijven zien. Je kunt jezelf én ons daar zelf bij helpen. Als jij namelijk vaak zorgt voor interactie (likes, comments, shares en andere clicks) bij onze berichten, vergroot je de kans aanzienlijk dat je onze berichten ook in de toekomst in jouw timeline te zien krijgt. Én de kans is groot dat je er daarmee ook voor zorgt dat anderen onze berichten voorbij zien komen.

Dus liken, sharen, reageren en clicken maar! ? Je vindt onze Facebook-pagina hier:  www.facebook.com/atomium61/

 

 

 

 

.

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email