Helaas, helaas

Waren we net weer met de competitie begonnen, moeten we er weer mee stoppen. Helaas heeft de regering besloten om de sport weer wat maatregelen op te leggen. Het lag wel een beetje in de lijn der verwachtingen de besmettingsaantallen in ogenschouw nemend, maar ook het aantal afgezegde competitiewedstrijden de afgelopen weken loog er niet om.

Dus de komende weken geldt:

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk voor:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Voor jeugdleden t/m de Ajeugd. Zij mogen sporten in teamverband en zij mogen onderlinge wedstrijdjes met teams van de eigen club spelen.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Dat betekent dus dat de trainingen voor de senioren ook komen te vervallen. De Superballers en de jeugdteams mogen wel gewoon trainen en zij mogen ook onderlinge wedstrijdjes spelen.

De volgende regels zijn van toepassing bij trainingen voor de jeugd die wel doorgaan:

  • Registreer jezelf en doe de gezondheidscheck
  • Zet altijd de Corona wastafel klaar en was voor en na de training je handen en de bal
  • Er kan niet gedoucht of omgekleed worden, de kleedkamers blijven dicht
  • Geen toeschouwers bij de trainingen.
  • Het betekent ook dat je na een training zo snel mogelijk de accommodatie moet verlaten. 13-jarigen en ouder op 1,5m van elkaar, want zodra je van het speelveld afstapt ben je toeschouwer.
  • De kantine blijft gesloten. Dat betekent dat er de komende weken niets verkocht mag worden. Voor alle sporters geldt: neem zelf drinken en eventueel iets te snoepen/eten mee.
  • Het toilet in de scheidsrechterkleedkamer kan gewoon gebruikt worden.

En natuurlijk houdt 13+  zich buiten het speelveld aan de 1,5m en blijven we thuis als we klachten hebben, maar ook bij klachten van huisgenoten.

Ook de recreatiesporten gaan er helaas voor een tijdje uit. Op 1,5m sporten is bij alle groepen een lastige opgave, daarnaast zijn alle groepen groter dan 4 personen. Dus geen nordic walking, seniorensportuurtje, koersbal, Zuid in Beweging, tennis en peutergym de komende weken.

Mochten we eerder andere berichten krijgen dan passen we uiteraard e.e.a. weer aan. 

Let goed op jezelf en je naasten en blijf gezond!

Het Bestuur

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email