Het mag weer !!!

Zoals iedereen in het nieuws heeft kunnen zien mag er per 1 juli door alle leeftijden weer ‘normaal’ gesport worden. De 1,5 m wordt losgelaten en er mogen weer (oefen)wedstrijden gespeeld worden.  Dit geldt voor de buitensporten, maar ook voor de binnensporten. Dat betekent dat de recreatiesporten ook weer binnen mogen sporten bij slecht weer of standaard binnen mogen zoals het koersbal. En dat de handballers weer in de kantine kunnen schuilen als het gaat regenen. Dat laatste dan wel weer op 1,5m en zittend aan een tafel. Helaas.

Dat betekent niet dat we ons niet meer aan bepaalde richtlijnen hoeven te houden. Integendeel. Algemeen geldt:

  • heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen
  • ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen als je niet aan het sporten bent
  • was/reinig vaak je handen

Zoals in een vorig bericht al stond: wij hebben als bestuur besloten de kleedkamers voorlopig niet te gebruiken omdat daar de 1,5m lastig te handhaven is gezien het aantal m2. En dat blijft zo, ook na 1 juli. Ook het feit dat we geen kans zien ze schoon te maken na ieder gebruik, maakt dat we dit besloten hebben.

Wat er ook verandert per 1 juli is dat ouders en andere toeschouwers weer welkom zijn langs de lijn, dus op de accommodatie. Wel allemaal op 1,5m van elkaar, ook bij het betreden en verlaten van de accommodatie, behalve als je tot 1 gezin hoort.  Wil je op een stoel zitten, pak dan alleen de plastic tuinstoelen uit de gang (houdt ook dan rekening met de 1,5m als er meerdere mensen een stoel willen pakken). En na gebruik  de stoel schoonmaken met wat schoonmaakmiddel op een doekje welke bij het toilet staan.

De kantine en bar mag ook weer open. Alleen daarvoor zijn de richtlijnen gelijk gesteld aan die van de horeca. Dat betekent dat binnen iedereen van 18 jaar en ouder de 1,5m in acht moet houden. En wil je je consumptie in de kantine nuttigen? Dan ben je verplicht om aan een tafel te gaan zitten. Andere regels zijn:

  • Iedereen die de kantine betreedt reinigt zijn/haar handen bij de speciale kruk met dispenser.
  • Er worden een aantal tafels neergezet waarop aangekruist staat waar je niet mag gaan zitten. Zorg dus dat de stoelen op de juiste plaats blijven staan !!
  • Ook achter de bar moeten we ons houden aan bepaalde richtlijnen. Ook daar moet iedereen op 1,5m van elkaar staan, dus we beperken ons tijdens de trainingen tot 1 vrijwilliger. Anderen mogen niet achter de bar komen, ook niet om een glaasje water ofzo te tappen.
  • Betalingen gaan zoveel mogelijk per contactloze pin.

Er zal een bewegwijzering naar en van de bar komen, het ‘bovenste terras’  is verboden gebied om te gaan staan, dit i.v.m. de doorloop bij de schuifpui. Bij drukkere activiteiten zullen we gaan werken via een bestel- en haalsysteem. Dat wordt t.z.t. vanzelf duidelijk.

Tot slot de toiletten. Die in de kantine blijven DICHT. Dit ivm de extra schoonmaakbeurten die we niet kunnen garanderen. Iedereen kan gebruik maken van het toilet in de scheidsrechterkleedkamer. Iedereen wordt verzocht na het gebruik zelf even een doekje over de bril, pot, bedieningspaneel, kraan en deurkrukken te halen. Speciaal daarvoor zijn er natte doekjes aanwezig. NB reinig daarna je handen weer bij de wasbak bij het toilet, bij de waterdouche buiten of bij de dispenser in de kantine.

Een mooie bijkomstigheid van het niet gebruiken van de toiletten in de kantine is het feit dat deze nu in juli en augustus gerenoveerd kunnen worden i.p.v. in het winterseizoen.   

Als we ons allemaal aan de bovenstaande vastgestelde spelregels houden en ons gezonde verstand gebruiken, gaan we een periode tegemoet waar weer lekker ‘normaal’ gesport kan worden.

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email