Nieuwjaarsspeech

Beste Mensen,

Welkom op deze prachtige nieuwjaarsreceptie. We zijn hier met veel en het is een activiteit die onze vereniging kenmerkt. We zijn immers altijd een vereniging die naast sport waarin ook het sociale samenzijn belangrijk is. Vandaag zien we niet alleen alle verschillende leeftijden, we zien ook de verschillende groepen die deel uit maken van onze vereniging. De mensen van de Nordic Walking, de Jeu des Boules en ook mensen van het koor 7th Street dat op donderdagavond bij ons oefent zijn vandaag aanwezig. Het is de kracht van Atomium dat we vaak de mensen vinden om dit soort activiteiten op te zetten. Deze activiteiten binden de vereniging.

Het lukt de vereniging ook steeds weerom de mensen te vinden die willen helpen deze activiteiten op te zetten. Maar zo is het ook dit jaar weer gelukt om voor de jeugd weer voldoende mensen te krijgen. Dit is allemaal positief, maar het neemt niet weg dat er toch twee negatieve ontwikkelingen ook genoemd moeten worden.

Zoals gezegd lukt het om voor activiteiten steeds mensen te vinden die erbij willen helpen, maar als club hebben we wel moeite om een aantal belangrijke kaderposten in te vullen. Dat levert  problemen op en maakt dat belangrijke dingen door een kleine groep gedaan moeten worden. Dat is naar de toekomst toe een grote zorg.

Een tweede punt is dat we ook steeds te maken krijgen met organisaties die hun werk op de vereniging afschuiven. Als voorbeeld het sportbedrijf. We hebben dit seizoen moeite gehad om de zalen die we gehuurd hadden open te krijgen op de momenten die we toebedeeld hadden gekregen. Naar dit soort zaken moet helaas erg veel aandacht toe.

Maar zoals gezegd, vandaag is een mooie dag en er is door een aantal mensen met hard werk een mooi feest gebouwd. Dit is vandaag de enigste plek in Nederland waar het sneeuwt. Hier is door veel mensen de afgelopen maand hard aan gewerkt.

Maar voordat ik afsluit wil ik graag vragen Marijke Buter naar voren te komen. Als je Marijke zoekt, kijk je eigenlijk automatisch naar de keuken. Marijke is al erg lang lid van onze vereniging en heeft ook altijd een bijdrage geleverd aan de vereniging. Zo heeft ze vroeger geholpen bij de flits maar ook toen de vereniging het moeilijk had gaf zij aan ‘als dit problemen oplevert voor de kantine dan pakken we dat toch op’. Ook op andere momenten heeft zij met daad en middelen de vereniging geholpen.

Tegenwoordig vinden wij haar op zaterdag en zondag vaak achter het tosti-ijzer en ook op andere momenten, zoals de schoonmaakdagen is zij altijd paraat. Het bestuur heeft twee jaar geleden aangegeven nog eens te kijken of iedereen altijd de erkenning heeft gekregen voor de inzet die gepleegd is. In dat kader hebben wij besloten om Marijke tot lid van verdienste te benoemen.

Daarbij wil ik ook Ria van Duren vragen zich even bij mij te melden. Lid sinds haar jeugd heeft ook zij altijd meer gedaan dan lid zijn. Zij heeft de flitsredactie gedaan in de tijd dat dat nog met een ouderwetse stencilmachine ging, zij heeft in het jeugdbestuur gezeten en daarnaast ook altijd trouw haar kantinediensten gedraaid. Enkele seizoenen terug is zij ingestapt als coördinatrice van de kantinediensten en zij zit in de recreatiesportcommissie. Ook haar hebben wij tot lid van verdienste benoemd. Zij heeft in de vereniging nooit duimen gedraaid.

Dit wil niet zeggen dat wij nu klaar zijn met onze inhaalslag, maar dat wordt volgend jaar voortgezet.  Voor nu, namens de vereniging, een goed nieuw jaar gewenst!. �

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email