Procedure slecht weer NHV

Nu de herfst en winter weer in aantocht zijn en het weer in Nederland wispelturiger wordt, is het goed om jullie te informeren over het NHV-beleid inzake afgelastingen van wedstrijden vanwege weersomstandigheden.

Waarschuwingen voor extreem weer (code oranje/rood) afgegeven door het KNMI en/of een eventueel weeralarm afgegeven door de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) worden vaak op provincieniveau afgegeven. Deze worden gepubliceerd in de vorm van een met kleur ingetekende kaart op www.knmi.nl. Code geel is GEEN reden om niet af te reizen. Dit is slechts een waarschuwing. U wordt verzocht het rijgedrag aan te passen en rekening te houden met een langere reistijd.

Bij extreme weersomstandigheden (code oranje/rood) beoordelen de verenigingen zelf of zij het verantwoord achten af te reizen naar een uitwedstrijd. Het reizen van/naar wedstrijden is en blijft ten allen tijden de eigen verantwoordelijkheid van de vereniging en is op eigen risico.

Wij adviseren verenigingen een weloverwogen besluit te nemen en er rekening mee te houden dat wedstrijden in de wedstrijdsport binnen 2 of 4 weken (afhankelijk van de klasse) opnieuw gespeeld moeten worden. Afhankelijk van het moment in de competitie kan deze termijn ingekort worden c.q. kan besloten worden dat deze wedstrijd niet meer wordt gespeeld. Wedstrijden in de breedtesport worden in principe niet opnieuw vastgesteld door het NHV, tenzij deze van belang zijn voor de eindstand m.b.t. kampioenschap in de poule.

Hier ( https://www.handbal.nl/competities/competitie-zaken/procedure-slecht-weer/ )  kun je lezen hoe te handelen op WEDSTRIJDSPORT-niveau 1 (HS1), WEDSTRIJDSPORT-niveau 2 (HS2, DS1 en DS2) en op BREEDTESPORT-niveau (HS3 en de jeugdteams)

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email