Tja….

…. dan zijn de jeugdtrainingen ineens weer een paar weken bezig. Nog niet zoals we gewend zijn, maar het eerste begin is er. 

Woensdag 6 mei beet de Fjeugd de spits af, maar niet voordat  André, onze Corona-coördinator,  de Corona-spelregels en de bewegwijzering op de accommodatie had aangebracht en een handenwasplaats had gecreëerd. De dagen daarvoor was er ook al hard gewerkt aan het laten maken van wat borden en affiches, aan het bedenken van een logische route op de accommodatie en aan het inkopen van diverse beschermingsmiddelen. Vlak voor de start kregen we te horen dat trainers met klachten ook getest konden worden. Brenda werd dus op haar wenken bediend 😉

Na de Fjeugd was het de beurt aan de Ejeugd en een Djeugd-team. Op donderdag gevolgd door de B- en Ajeugd en op vrijdag door de Superballers, het tweede Djeugd-team en de GCj. Veel blije gezichten hebben we die week gezien.

We moeten de jeugd en hun ouders echt een compliment maken: zij hebben zich keurig aan de richtlijnen die door ons bekend gemaakt waren gehouden. We maakten ons voor de 2e week dan ook helemaal geen zorgen. En ook die verliep inderdaad perfect.

Ondertussen was er bekend gemaakt dat ook volwassenen weer mochten gaan sporten m.i.v. 11 mei. Weliswaar buiten en op 1,5m, maar dat zagen wij niet als een probleem en zijn er dan ook meteen mee aan de slag gegaan. Er werd al snel besloten dat het Seniorensportuurtje, Zuid in Beweging, het tennis en het Nordic Walking weer konden gaan beginnen. Het Seniorensportuurtje startte op maandag 11 mei als eerste. Deze eerste keer waren er meteen 16 deelnemers. Iedereen had er weer zin in na zoveel weken thuis gezeten te hebben en de 1,5m was helemaal geen probleem. Helaas geen partijtjes, maar wel allerlei andere oefeningen. Ook bij de andere groepen was er animo om weer wat te gaan doen. De handballers hadden wat langer de tijd nodig om tot een besluit te komen: de trainingen van DS1 en HS1 starten deze week.

Vrijdag 5 juni hopen we weer te kunnen starten met de Stuiterballen, onze peutergymgroep. Dan resten nog de koersballers en de KombiFitters. Omdat de eerste groep afhankelijk is van de binnenruimte en het voor de 2e groep moeilijk is om de 1,5m in acht te nemen tijdens hun partijtjes zullen die hoogstwaarschijnlijk pas in of na september weer kunnen gaan beginnen.

Zo zijn de meeste sportgroepen dus weer langzamerhand opgestart, alles volgens de RIVM-richtlijnen. Wat vooraf problematisch leek viel in de praktijk toch wel mee. Het vraagt wel wat van de fantasie van de trainers, maar tot nu toe lukt hen dat aardig. Nu wachten tot de kantine weer open mag en ouders weer mogen blijven kijken. Dan voelt het bijna weer als vanouds.

Het Bestuur

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email