Van de bestuurstafel

Eindelijk weer eens ouderwets rond de tafel vergaderd. Dat praat toch wel makkelijker. Waar hebben we het zoal over gehad?

Uiteraard over de Corona-maatregelen die we voor de afgelopen weken vastgesteld hadden. De handbaltrainingen en de gestarte recreatiesporten zijn gelukkig allemaal goed verlopen. De 1,5m was soms lastig, men vergat dit weleens, maar dan was er altijd wel iemand die dat corrigeerde.

De richtlijnen voor de kantine welke 1 juli weer open mag, staan ook al op papier. Ook daar blijven desinfecteren en de 1,5m volgens onze verwachtingen de hoofdthema’s. En dan blijkt dat een vaste kantineopstelling op 1,5m niet zo eenvoudig is. We hebben zoveel verschillende sportgroepen dat er feitelijk ieder dagdeel een andere opstelling moet komen. Besloten is dat de opstelling voor de handbaltrainingen de standaard wordt. Wat betekent dat er bij de recreatiesporten flink gesjouwd moet gaan worden met tafels en stoelen.  En waar moeten de barvrijwilligers op letten? Dat staat ook al in grote lijnen op papier. Nu nog even wachten op de officiële richtlijnen welke 24 juni worden verwacht. Lopen onze richtlijnen redelijk parallel aan die die we de 24e via RotterdamSportsupport krijgen?

De kleedkamers mochten al per 15 juni weer gebruikt worden. Toch hebben we besloten deze nog niet te laten gebruiken. De 1,5m handhaven met een team in zo’n kleine ruimte is niet haalbaar. Daarnaast zou het waarschijnlijk betekenen dat de kleedkamers na ieder gebruik, na ieder team, ontsmet moeten worden. En wie gaat dat dan doen? Vind maar eens zo’n g… 😉

Vervolgens gingen we vlekkeloos over naar de stand van de verbouwing. Want is alles op 1 juli zover qua afronding van de klussen dat de kantine gebruikt kan worden? ‘Ja’ was de conclusie. Uiteraard moet er dan ook nog eerst schoongemaakt worden. Daarvoor is inmiddels een oproep de deur uitgegaan. Een volgend project wordt dan de toilethoek in de kantine. Daar heeft de penningmeester geld voor vrij gemaakt. Tegelijkertijd, of daarna, volgt er nog wat schilderwerk aan de buitenkant. Maurice en zijn klusgroep gaan dus gewoon nog even door. Ook wordt er gekeken naar financiën voor nieuw meubilair in de kantine. Daarvoor kijken we naar wat fondstoezeggingen.  Daarna maken we even pas op de plaats wat verbouwingen betreft. We willen eerst afwachten hoe de competitie en de kantine-inkomsten zich volgend seizoen gaan ontwikkelen voordat we al ons spaargeld op gaan maken.

De officiële heropening van de kantine tillen we over de zomerperiode heen. De vorm, wat en hoe wordt nog bekeken.

 

De TC stond ook op de agenda. De trainingen gaan per 22 juni weer zo veel mogelijk volgens het normale schema plaatsvinden, het jeugdkader voor volgend seizoen is zo goed als rond, de trainers van de selecties gaan door, voor de HBj gaan we volgend seizoen een samenwerking aan met Savosa, voor het jeugdkader komt er een gezellige afsluiting van dit seizoen. ……..allemaal leuke en positieve berichten vanuit de TC. Wat ons wel zorgen baart is de bezetting van de TC. Veel werk wordt door een klein groepje mensen gedaan. Alhoewel we kunnen vermelden dat er een klein groepje leden opgestaan is die het jeugdkader wil gaan begeleiden, jeugdkaderbijeenkomsten wil gaan organiseren en specialisatie-trainingen wil gaan organiseren. Dat is natuurlijk een hele positieve ontwikkeling en een fijne aanvulling op de TC. Daarnaast moeten we op zoek naar iemand die de coördinatie cq het voorzitterschap van de TC op zich gaat nemen.

Leuk om te vermelden is dat het jeugdkader ook vanuit Rotterdam Sportsupport ondersteund gaat worden i.h.k.v. het project ‘Pedagogisch spreekuur op de vereniging’. Een pedagoog en een trainersbegeleidster zijn aan onze vereniging gekoppeld. De eerste kennismaking met het bestuur en onze vertrouwenscontactpersonen is inmiddels geweest. In een andere blog zullen wij daar meer over vertellen.

André en Marijke hebben een video-call gehad met het Sportbedrijf over sporthal de Enk. Daar worden de kleedkamers verbouwd, gaat er op ons verzoek gekeken worden  of er ook iets aan de bar en kantine gedaan kan worden, de warmwatervoorziening krijgt hun aandacht,  bereikbaarheid van het noodnummer wordt bekeken, de lichtintensiteit in de zaal hebben we aangekaart en de schoonmaakmachine wordt volgend seizoen beschikbaar gesteld mits we over het gebruik goede afspraken kunnen maken met onze selectieteams. Al met al een nuttig gesprek.

De ALV staat ook al weer op ons netvlies. Dinsdag 29 september hebben we als datum geprikt.  Dus zet die vast in je agenda. Dat betekent dat er weer een uitnodiging, een agenda en verslagen gemaakt moeten gaan worden. Wat we wel vast kunnen melden is dat de technische nota op de agenda zal staan. Komende weken zal die door de TC en het bestuur nog een keer doorgelopen worden voordat hij verspreid kan worden.

In tegenstelling tot vorige jaren gaan de sportactiviteiten in de zomervakantie door. Dit geldt zowel voor de handbaltrainingen als voor de recreatiesporten. Iedere groep maakt daar voor zichzelf een afweging in en laat André of Marijke weten wat de planning is. Daarnaast komt de NHV-zomertour langs. Een hartstikke leuke activiteit voor onze jeugdleden, maar ook om vriendjes en vriendinnetjes en buurtkinderen kennis te laten maken met onze handbalsport. En van 11 t/m 14 augustus is er op onze accommodatie een Clinic-4daagse op verzoek van welzijnsorganisatie Humanitas. Kinderen uit het gebied Feijenoord kunnen daar kennis maken met diverse sport- en beweegactiviteiten. Uiteraard ook met handbal.

Het laatste belangrijke punt op de agenda was het Jubileumjaar. In 2021 bestaan we 60 jaar. Daarvoor zal er in de begroting voor het volgend seizoen een bedrag opgenomen worden en zal er een werkgroep samengesteld worden. We hopen voor de ALV duidelijk te hebben wie daar in gaan zitten en welke ideeën er al zijn.

Dit waren de hoofdlijnen van de bestuursvergadering. Met de wat kleinere onderwerpen die aan de orde kwamen zullen we jullie niet vermoeien 😉

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je je ergens voor aanmelden? Schroom niet, André en Marijke staan voor alles open.

 

.

 

 

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email