Verslag Verburch DA1 – Atomium’61 DA1

Zaterdag 2 november 18.45 uur.

Omdat onze dames A sinds het veldzeizoen de uitwedstrijden rond Den Haag spelen gingen we dit keer op weg naar het altijd zo gezellige Poeldijk.
Aangekomen en binnengewaaid in de sporthal namen we een plaatsje op de tribune waar we direct op zoek zijn gegaan naar de “tribuneverwarming” wat een frisse boel !
Koude boel voor de toeschouwers, prima temperatuur om te spelen.

In afwachting van de wedstrijd zagen we de dames van Verburch warmdraaien wat er professioneel uitzag. Persoonlijk bij het zien van allerlei tapes, kniebeschermers, elleboogbeschermers en de uiterst charmante steunsokken denk ik: dat wordt wat maar schijn kan ook bedriegen.

De wedstrijd begon met op de tribune de trouwe aanhang van de meiden, dames 1 die na onze meiden moesten spelen en natuurlijk onze trouwe viervoeter “Helmutt” die zich zeker weer even liet horen.

Onze dames gingen gelijk van start en Isabella opende de score en dacht een goed begin is het halve werk : in minuut 1,2,4 en 5 vonden haar schoten het net.
Ook Verburch bleef niet achter waardoor de ruststand op 12-12 stond.

Het was een wedstrijd die gelijk op ging maar in de 2e helft helaas meer naar de kant van Verburch en onze dames op een 18-14 achterstand kwam.

Onze gedachte was dan ook jammer helaas hoewel onze meiden super speelden.
Maar onze meiden lieten hun koppies niet hangen en kwamen in een “flow”, gooiden er een tandje bovenop en liepen de achterstand in. ! Wat een inzet ! Wat een power!
De tribune ontplofte en ook de coach van de tegenpartij, aardige man, maar die stond inmiddels in het veld te coachen van opwinding (of irritatie ?) Neemt u even een kind in gedachte die in de supermarkt GEEN snoepjes mag kopen van mama en dan middenin pad drie gaat liggen.

En ondanks dat Isabella en Julia meer de grond zagen kregen onze dames vleugels ! De verdediging stond als een huis, Cianka stopte een pingel en had diverse reddingen, Esmee haar hand is beroemd, deze zat een aantal keren overal tussen, Naomi onderschepte ballen, Julia deed haar groene band eer aan, bij Aisha durfde de tegenpartij niet meer in haar ogen te kijken, Chelsea ging tot het gaatje en ook Demi en Elody beten zich vast in de verdediging. In de aanval bleven onze dames de kansen opzoeken, bleven rustig en hielden het overzicht waardoor er een aantal mooie aanvallen opgezet werden wat resulteerde in doelpunten. Ook Megan zag een aantal keren de vloer maar bleef met een uitdrukking “je doet je best maar” doorgaan en scoorde ook een aantal mooie doelpunten.
Omdat zowel Julia als Megan prima acties maakten waardoor er pingels aan onze kant werden gegeven steeg de spanning ! Ouders durfde niet meer te kijken en uw koelbloedige verslaggeefster zag dat onze Demi alle pingels strak erin gooide !

Het was een heksenketel ! En hoe klinkt dat ? Alsof we met zijn allen in die “luchtballon” zaten waar Oliveo ooit jaren in speelde. Coach Martin kan je altijd goed horen maar als hij nu aanwijzingen gaf denk ik dat ze dat ook in zaal 2 hoorden.

Ondanks diverse kaarten en 2 minuten en nee scheids 8-passen mag echt niet hoor, was het een mooie wedstrijd zonder problemen. Een heerlijke pot met handbal wat eindigde in een overwinning voor Atomium’61 ; 23-25 !


Scores :

Demi 7
Julia 1
Isabella 7
Esmee 5 (goed voor 3 wickies)
Aisha 1
Megan 3
Elodie 1
Overigens komt deze info van ons eigen “wedstrijdsecretariaat” welke elke week aanwezig is (zie foto)

Complimenten voor trainer/coach Martin en Naomi, hun hand in het resultaat is duidelijk te zien.

Op naar de volgende wedstrijd !
Zondag 10 november 13.00 uur.
Atomium’61 A1 – Oliveo DA1

Uw verslaggeefster

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email