Wedstrijdverslag DA van 15 december

15 december Hillegom DA1 – Atomium ’61 DA1 16.45 uur

Wat kan een zondag mooi zijn !
Het begon allemaal om 12.30 uur met de finale van de Nederlandse handbaldames tegen Spanje. Hier en daar moesten nog wat gebruikersnamen en wachtwoorden van Ziggo worden uitgewisseld en aangezien uw verslaggeefster niet altijd helder is met dit soort zaken gebeurde het dat het account was geblokkeerd voor een aantal minuten. Bij navraag bleken het hoofdletters te moeten zijn en uiteindelijk kon iedereen genieten van de wedstrijd.
Een goede wedstrijd met een bizar einde ! Geen idee van deze regel , ik persoonlijk zou ook voor Tess gaan staan springen om te blokkeren maar dat mag dus niet meer, gelukkig zie ik mijzelf, maar ook fijn voor de rest van Atomium, niet meer voor een keeper gaan staan springen.

Na deze overwinning kwam de volgende wedstrijd ! Feyenoord – PSV.
Aangezien we naar Hillegom moesten hebben we de 2 e helft in de auto geluisterd en dit net gehaald omdat het altijd objectieve Rijnmond begon te storen, gelukkig stond het 3-1 en was de wedstrijd net afgelopen toen we aankwamen in Hillegom om naar onze eigen toppers te gaan kijken want na 90 km rijden (Volgende keer Bed & Breakfast). Dames wereldkampioen en Feyenoord gewonnen zou deze wedstrijd de kers op de taart worden….

De dames hadden één wissel omdat de meiden B iets eerder moest spelen en vele km’s van ons vandaan dus gewoon roeien met de riemen die we hebben.
Onze eigen Tess “Esmee” Wester op het doel en de meiden vooral lekker door blijven lopen. Hillegom heeft, als ik het goed heb begrepen, nog geen wedstrijd gewonnen en verliest met dikke cijfers van de andere teams. Atomium verliest ook maar niet met grote cijfers, zeker niet, en er zitten wedstrijden bij die we ook hadden kunnen winnen.
De meiden van Hillegom hadden de eerste minuten de tijd van hun leven want zij kwamen op voorsprong.
Gelukkig gaf Atomium wat gas erop en had Chelsea goed geluisterd naar het gedicht van Sinterklaas en maakte een mooi doelpunt !
Chayenne had helemaal de smaak te pakken met 13 doelpunten !
De wedstrijd liep gelijk op en eindigde in een gelijke stand van 22-22.
Is er verder dan nog iets opgevallen ? Nee niet echt, wel leuk publiek van de tegenpartij, ook wel eens gezellig, en heb ik al bij voorbaat 10 tosti’s aan ze verkocht als ze hun wedstrijd bij ons komen spelen dus Marijke; hou ze apart !
Viel er nog wat te lachen ? Altijd ! Was er nog iets om je over te verbazen ? Jazeker !
Een toeschouwer van Hillegom, een opa of vader met 2e leg, bemoeide zich met de “sterspeelster” van de tegenpartij en eerlijk gezegd, ze kon ook leuk ballen maar mag zich geen Estavana noemen. Waarschijnlijk zag deze meneer haar wel zo en bemoeide zich in de rust en tijdens de wedstrijd ermee door met de coach te overleggen of te beïnvloeden. Na afloop liepen de dames van Hillegom langs hem naar de kleedkamer waarop deze meneer aangaf enorm pissig op hun te zijn, ze hadden kunnen winnen en speelden gelijk…………dus………..om hem te plezieren…………hebben wij even het programma gecheckt en is hij 23 februari van harte welkom om 13.00 in de Enk en hopen wij dat Atomium (B1 speelt niet op deze dag) op volle sterke een dikke
overwinning eruit te halen ! Als troost krijgt deze meneer van mij een tosti (met liefde zoals Marijke altijd zegt)
Komende weken zijn de dames vrij, hun eerste wedstrijd is 5 januari thuis in de Enk tegen Ventura om 13.00 uur.
Ik wens iedereen hele fijne dagen en een mooi en sportief 2020 !

Uw verslaggeefster

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email