De maatregelen per 6 november

De nieuwe maatregelen zullen jullie niet zijn ontgaan: ook bij de amateursport moeten we naast de mensen die in het horeca-gedeelte zittend iets consumeren nu ook de spelers en publiek gaan scannen op een CoronaToegangsBewijs (ctb). Dat betekent dat we m.i.v. komende zondag iedereen van 18 jaar en ouder bij de ingang van de sporthal en de gymzaal om zijn ctb gaan vragen. Ook de vrijwilligers die bv bardienst hebben. QR-codes zullen worden gescand, heb je geen QR-code dan is een vaccinatiebewijs of een bewijs van een recent negatief testresultaat ook voldoende. Let op: wij kunnen om een legitimatiebewijs vragen om de check goed te kunnen doen.

Zoals jullie weten hebben we dit niet zelf verzonnen, maar worden we vanuit de overheid verplicht deze check te doen. Als we het niet doen kan de vereniging een flinke boete krijgen. In het ergste geval kunnen ze nog overgaan tot stopzetten van de competitie als veel verenigingen de regels aan hun laars lappen. Dat lijkt ons geen leuk vooruitzicht. Zo’n seizoen als het vorige zit niemand op te wachten.

Dus doe ons een lol, werk mee aan de check aan de deur. Heb je daar geen zin in blijf dan thuis. Wij willen niet dat onze vrijwilligers gedoe bij de deur krijgen als iemand geen bewijs wil of kan laten zien.

En bedenk: wees blij dat er gesport mag worden en dat publiek ook nog steeds welkom is. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat dat zo blijft.

Het bestuur

Oproep: omdat we dit als vereniging meerdere dagen per week moeten doen (op de trainingsavonden en de wedstrijddagen) zoeken wij mensen die willen helpen om de ingangscheck te doen want je zult begrijpen dat dit niet door een klein groepje mensen wekenlang vol te houden is. Als we dit met een flinke groep oppakken kunnen we de lasten een beetje verdelen.  Wil jij wel helpen? Meld je dan aan bij het bestuur: voorzitteratomium61@gmail.com.

NB als er van overheidswege een wijziging komt in deze maatregelen n.a.v. het protest van het NOC*NSF dat zij hebben laten horen zullen we dat uiteraard z.s.m. kenbaar maken. 

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email