De nieuwe Coronamaatregelen

Zo heb je de corona-regels voor de Enk en de Sparrendaal vastgesteld en gepubliceerd, zo is het al weer achterhaald.

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord zijn er voor de komende 3 weken weer wat nieuwe maatregelen afgekondigd die effect hebben op onze sportvereniging en de diverse activiteiten. Deze zijn:

  1. Geen toeschouwers, niet bij de trainingen en niet bij de wedstrijden. Bij de jeugd gaan we voor de trainingen en de thuiswedstrijden weer over naar het kiss en ride systeem, dus je kind afzetten en weer ophalen. NB De ouders die kinderen naar een uitwedstrijd rijden worden onder begeleiders geschaard, die mogen dus wel blijven kijken.

Het betekent ook dat je na een training of wedstrijd zo snel mogelijk de accommodatie moet verlaten, op 1,5m van elkaar, want zodra je van het speelveld afstapt ben je toeschouwer.

  1. De kantine blijft gesloten. Dat betekent dat er de komende weken niets verkocht mag worden. Ook de lunch op de donderdag vervalt. Wel gaan de recreatiesportgroepen die gebruik maken van de kantine door, maar dan wel zonder de gebruikelijke koffie-ronde. Voor alle sporters geldt: neem zelf drinken en eventueel iets te snoepen/eten mee.

Voor iedere training en wedstrijd aan de Sparrendaal en in de Enk moet er door de deelnemers een gezondheidscheck gedaan worden. Daarvoor hangen er QR-codes in de kantine. Zij kunnen ook thuis op de dag zelf van te voren hier de gezondheidscheck doen. Zeker voor de (jongste) jeugd die geen smartphone hebben is het aan te bevelen dat de ouders het thuis vast doen. Ook zal er een gezondheidschecklist op de Sparrendaal liggen zodat de trainer of betrokken vrijwilliger deze door kan lopen met mensen die niet met de QR-code kunnen werken. Kun je niet alle vragen met ‘nee’ beantwoorden blijf dan thuis of ga weer weg. 

Het toilet in de scheidsrechterkleedkamer kan gewoon gebruikt worden. Dit totdat de toiletten in de kantine klaar zijn, dan gaan we die gebruiken. Idem voor de kleedkamers, die kunnen ook gewoon gebruikt worden, met de opmerking dat er slechts 6 personen van 18+ in een kleedkamer mogen en dat er maar door 2 personen tegelijkertijd gedoucht kan worden.  Bij slecht weer kunnen de deelnemers en begeleiding in de kantine schuilen mits 18+ dat op 1,5m van elkaar doen en zo kort mogelijk.

En natuurlijk houden we ons buiten het speelveld aan de 1,5m en blijven we thuis bij klachten.

Namens het bestuur,

Gr. Marijke

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email