Een leuk kerstkadootje

Op 26 oktober hadden Marco, André en Marijke een gesprek met een Sportplustoetsingscommissie om het Sportplus-certificaat voor de komende 4 jaar weer te kunnen bemachtigen. 

En het was een nuttig gesprek, want deze week kregen we te horen dat we geslaagd waren. Yeah !!!

Dat betekent dat we een plus scoren op sociale veiligheid, op sporten voor verschillende doelgroepen, op het openstellen van onze accommodatie voor derden, dat we een gezonde bestuurscultuur hebben, dat we juridisch (bijna) alles goed geregeld hebben en dat de financiën op orde zijn.

De toetsingscommissie oordeelde als volgt:

“De toetsingscommissie ziet in Atomium een zeer sterke en betrokken vereniging, die een voorbeeld is voor andere Sportverenigingen. Maatschappelijk ondernemen zit duidelijk in het DNA van de vereniging, pilots worden omarmd, en projecten worden succesverhalen die enthousiast gedeeld worden. De vereniging zoekt en vindt samenwerking met partijen in en om de wijk. Zij kan eventuele uitdagingen goed aan en weet welke wegen te bewandelen als nodig. Het verbeteringsproces van de organisatiestructuur werpt zichtbaar vruchten af. De toetsingscommissie kijkt uit naar het informele gesprek dat over twee jaar met de vereniging zal plaatsvinden”.

Natuurlijk had de commissie ook wat verbeterpunten. Zo moeten we o.a. aan de slag met de Statuten & HR en adviseren zij om meer in te gaan zetten op ouderbetrokkenheid. Met een aantal punten zijn we al of daar gaan we binnenkort mee aan de slag. 

Dus hulde aan alle vrijwilligers en vakkrachten die er mede voor gezorgd hebben dat wij als vereniging dit samen weer voor elkaar hebben kunnen boksen. Want zonder jullie inzet zijn wij natuurlijk nergens. Bedankt allemaal !!

Namens het bestuur,

Marijke

 

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email