Handbalseizoen weer begonnen

Na een harstikke leuk, gezellig en zeer geslaagd openingsweekend in het laatste weekend van augustus, werd vanaf de maandag gelijk gestart met de reguliere trainingen van de jeugd als voorbereiding voor de eerste wedstrijden die dit seizoen gelukkig weer gespeeld mogen worden! De senioren waren al eerder gestart met trainen, maar ook zij mogen gelukkig weer in competitieverband wedstrijden spelen.

Al in de eerste trainingsweek werd de training op de woensdag voor de dan ingedeelde teams aangepast en de teams die op een andere dag of dagen traint werd gevraagd een keer extra te komen trainen.
Er werd die avond geen ‘gewone’ handbaltraining gegeven, maar de spelers werden verwacht op de Kaap (Katendrecht), bij de ss Rotterdam om daar een Beachhandbaltraining te krijgen! Daar heeft Sportbedrijf namelijk een beachveld aangelegd en als vereniging kan je deze reserveren. Omdat wij nog weinig verstand hebben van deze andere tak van handballen, hadden wij de hulp ingeroepen van het NHV en bij een oud bekende van de vereniging. Zowel vanuit het NHV en de oud bekende kregen wij die hulp en zo werden de trainingen door Remco Peter en Danny Baijens gegeven. Vol enthousiasme zijn zij van van 17.30 uur tot 21.00 uur aan de slag gegaan met 3 groepen om deze net zo enthousiast te krijgen als dat zij zijn over het beachhandbal!
En volgens mij is dat best gelukt. Wij kijken in ieder geval terug op een geslaagde avond.

   

Vervolgens was het in het weekend van 4 en 5 september tijd voor de eerste competitiewedstrijden.
Waar het ene team erachter kwam dat zij (te) hoog zijn ingedeeld, speelden er teams alsof ze de vakantie door waren gegaan met handballen en hadden zij geen moeite met de tegenstander en andere teams moesten er weer inkomen en wennen aan de wat andere teamsamenstelling waardoor het resultaat minder van belang was.
Het was vooral heel fijn dat er weer gehandbald mocht worden!!

       

11 en 12 september hebben wij een thuisprogramma. Zaterdag de jeugd en zondag de damessenioren.
Datzelfde weekend hebben de heren- en damesselectie een ’trainingsweekend’. Trainen en spelen in De Enk en eten en al dan niet nog een extra training op de Sparrendaal.
Helaas heeft de tegenstander van de damesselectie zich vorige week teruggetrokken en hebben wij geen vervanging meer gevonden, dus dit wordt een onderlinge wedstrijd tussen 16.30 uur en 18.30 uur.
De heren hebben wel een tegenstander en hun wedstrijd is van 19.00 uur tot 21.00 uur (18.30 uur warmlopen). Tijdens deze wedstrijden is de kantine geopend en is publiek welkom. Uiteraard allemaal wel volgens de richtlijnen en aangegeven mogelijkheden van het RIVM. Tijdens de trainingen laten wij de kantine in de Enk dicht.

En weet je wat nou leuk zou zijn?
Als er weer wedstrijdverslagen, al dan niet inclusief actiefoto’s, door alle teams gemaakt worden!
Die wedstrijdverslagen plaatsen wij dan hier op onze website en social media. Zo houden wij alle leden van Atomium’61 op de hoogte!!
De verslagen graag mailen naar debalvanatomium@gmail.com

 

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email