Tja,

daar zit je dan als bestuurslid ……………. thuis. In een periode dat er veel te doen is bij de vereniging.

Helaas gooit de corona-crisis alles een beetje in de war. Een crisis waarin wij als bestuur ook allerlei beslissingen moeten maken. Sommige beslissingen worden voor je gemaakt, zoals het stopzetten van de handbalcompetitie, maar vervolgens moet je zelf gaan bedenken “wat doen we met de rest van de (sport)activiteiten? “  In de vorige eeuw hadden we dan per direct bij elkaar moeten komen, gelukkig hebben we nu de beschikking over Whatsapp. Wij hebben als bestuur al heel snel gekozen om alle sport- en nevenactiviteiten tot 1 april (nu inmiddels 6 april) stil te leggen. Want waarom zou je risico’s nemen? Tenslotte is onze ‘bedrijfstak’ wel leuk, maar niet zo belangrijk dat we de gezondheid van mensen op het spel willen zetten.

Dan denk je, zo, lekker rustig voor dat bestuur en werkgroepen. Niks is minder waar. Op de achtergrond gaat al het noodzakelijke werk door. Zo wordt er gekeken naar de teamindeling voor volgend seizoen; worden er gesprekken per telefoon of beeldbellen gevoerd met medewerkers van Sportsupport over de inzet van een pedagoog op de vereniging en over ondersteuning bij het neerzetten van een nieuwe organisatiestructuur; onderhoudswerkzaamheden in de kantine gaan gewoon door, daar waar het mag van de werkgevers; afrekeningen met subsidiegevers worden verzorgd…… kortom, de vrijwilligers zitten dus niet stil.  

Wat het handbal betreft zijn er nogal wat vraagtekens. Hoe gaat het NHV om met de zaalcompetitie? Moeten er straks nog beslissingswedstrijden gespeeld worden? En wanneer start de veldcompetitie? Het eerste weekend van 4 en 5 april is al komen te vervallen, worden die wedstrijden verzet? Komen we überhaupt nog toe aan een veldcompetitie? Dat zijn zomaar wat vraagjes die bij je opkomen.

Of e.e.a. gevolgen heeft voor onze seizoens-begroting is niet de vraag, maar wel hoe groot is dat gevolg? Kantine-inkomsten zijn stil komen te liggen, vaste lasten gaan gewoon door. Hoe coulant zijn de bedrijven waar we contracten mee hebben? Op dit moment is de penningmeester een voorzichtige schatting aan het maken waar we aan het eind van het seizoen denken op uit te komen.

Dus allerlei onzekerheden die op ons pad komen. Maar één ding weet ik zeker: we komen hier wel weer uit. Het belangrijkste is nu dat alle leden en iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt gezond blijft en dat het virus hun deur voorbij gaat. Want op een moment als deze besef je dat gezondheid belangrijker is dan wat dan ook. Dan wordt het winnen van een wedstrijd ineens een futiliteit.

Tot slot wil ik zeggen: neem de maatregelen/richtlijnen van het RIVM serieus, zorg goed voor jezelf en voor je naasten.  En als je nog aan het werk bent: blijf gezond!

Namens het bestuur,

Marijke

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email