Tja …..

Zo snel kan het gaan. Zo publiceer je de nieuwe Corona-maatregelen die vanuit de overheid zijn vastgesteld, stel je vragen daarover bij RotterdamSportSupport, zoals: “kun je van een teamsport een individuele sport maken door de trainingen aan te passen?” (zodat er door de handbal-senioren toch getraind zou kunnen worden) en “wat te doen met de 18-jarigen die nu niet met hun team mee mogen trainen?” …… en zo worden de regels al weer aangepast. Wel in ons voordeel 😊 Individuele sporten en teamsporten zijn namelijk gelijk getrokken. Dus maximaal 30 sporters in een zaal op een onderlinge afstand van 1,5m in groepjes van 4. Groepjes waartussen niet gewisseld mag worden. Maar zien trainers het zitten om met deze voorwaardes de trainingen te verzorgen?  En zien de teams dit zitten? Dit gaat men hen besproken worden.

Daarnaast kregen we het bericht dat iedereen die bij de Ajeugd hoort gewoon mee mag trainen ook al zijn zij 18 of 19. Dat is natuurlijk wel zo leuk voor m.n. onze DA. 

Ook wat de recreatiesporten betreft zien wij wel wat mogelijkheden om weer te gaan beginnen onder de huidige aangepaste maatregelen. Daarbij nemen we wel  de 2 weken ‘rust’ in acht uit respect voor het virus. Dus we starten op zijn vroegst op donderdag 29 oktober met de recreatiesporten. Deze week zullen daarover afspraken gemaakt worden met de trainers en de groepen.

Het ziet er dus naar uit dat we na de herfstvakantie weer langzaam op kunnen gaan starten.

Daarbij wel de volgende regels in acht nemend:

  • Registreer jezelf en doe de gezondheidscheck
  • Was thuis goed je handen en doe dat ook weer als je weer thuis komt.
  • Geen toeschouwers bij de trainingen
  • Iedereen van 13 jaar en ouder draagt een mondkapje in de sportaccommodaties. Tijdens het sporten mogen ze af
  • De kleedkamers mogen niet gebruikt worden. Dus kom en ga in je sportkleding naar de sportzaal/hal
  • Kom niet te vroeg en ga na de training zo snel mogelijk weer weg
  • Iedereen boven de 13 jaar houdt buiten het speelveld de 1,5m in acht
  • We blijven thuis als we klachten hebben, maar ook bij klachten van huisgenoten

En nu maar hopen dat er volgende week dinsdag weer geen nieuwe maatregelen komen die in ons nadeel werken. Dat kan alleen maar als het aantal besmettingen daalt. Fingers crossed.

Laten we ons daarom allemaal aan de huidige maatregelen houden, ook al ben je het er niet altijd mee eens,  want des te sneller kunnen we hopelijk weer gewoon trainen, maar ook, wat nog leuker is natuurlijk, wedstrijden spelen. En …… als je ergens op aangesproken wordt, luister en accepteer het gewoon, alles in het belang van de vereniging en het sporten.

Geniet voorlopig van datgene wat wel mogelijk is en blijf gezond !!

 

Namens het bestuur,

Marijke Bohnen

 

 

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email