Tsja

Per  vandaag gaat de maatschappij weer een stukje verder open. We kunnen weer wat meer en iedereen haalt opgelucht adem. Het einde van deze vreemde periode is hopelijk snel in zicht. Hopelijk zorgen de vaccinaties en het voorlopig nog houden aan de maatregelen, zoals de 1,5m, daar voor.

Het resultaat van de vaccinaties zie je al bij het Seniorensportuurtje, daar sluiten steeds meer ouderen zich weer aan. Het risico om elkaar te besmetten wordt immers steeds kleiner. Maar ondanks dat moeten zij zich toch nog aan de 1,5m houden. Voor de handballers >27 is die 1,5m natuurlijk een bijna onmogelijke opgave. Hoe kun je een training interessant inrichten voor deze groep die natuurlijk gewend is lichamelijk contact te hebben tijdens diverse trainingsoefeningen. Hoe ga je de verdediging oefenen zonder elkaar stevig aan te mogen pakken? Voor de trainers een lastige klus om het voor iedereen aantrekkelijk te houden binnen de maatregelen. Gelukkig hoeft het niet meer in groepjes van 4, maar is 30 personen nu het maximum, dat is wel een hele prettige verbetering.

Per vandaag mag er ook weer binnen gesport worden, volwassenen met maximaal 2 personen en op 1,5m. Het zal duidelijk zijn dat wij daar als vereniging niets mee opschieten. Gelukkig zitten we in het buitenseizoen (alhoewel je dat niet zou denken als je naar het weer kijkt) dus kunnen we het meeste ‘gewoon’ op de Sparrendaal doen. Daarnaast mogen de terrassen  bij kantines weer open. Maar voor wie? Ouders mogen niet blijven kijken en sporters moeten nog steeds zo snel mogelijk de accommodatie verlaten volgens de maatregelen. En voor een uurtje recreatiesport ga je niet even wat tafels en stoelen buiten zetten. Dus feitelijk is deze verruiming een wassen neus. Wel mogen we ‘to go’ verkopen, maar de ervaring leert al dat dat ‘to go’ lastig is. Dat gezellige praatje achteraf is zo leuk dat mensen toch onbedoeld voor de kantine blijven hangen.

Wedstrijden zijn helaas nog steeds niet mogelijk, dat is wel een teleurstelling, want daar train je tenslotte voor, om het geleerde in de praktijk te brengen. Of we er dit seizoen nog aan toekomen, aan een officiële alternatieve competitie of aan oefenwedstrijden, zal de tijd uitwijzen. Maar de hoop is niet erg groot. 

Dus al met al brengen de verruimde maatregelen voor ons nog niet zo heel veel positiefs. Op dit moment is het balanceren hoe met de maatregelen om te gaan. Het wordt namelijk steeds lastiger om er streng de hand in te houden en elkaar er op aan te spreken. Maar toch moeten we er met zijn allen nog even de schouders onder zetten zodat we per september weer aan een normaal seizoen kunnen beginnen.

Dus nog even volhouden !!

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email