Veiligheid, ook bij ons belangrijk.

Het bestuur vindt het belangrijk dat we als vereniging alle voorwaarden voor een veilig sportklimaat zo goed mogelijk waarborgen. Eén van de onderdelen daarvan is het screenen van de vrijwilligers die met kwetsbare groepen werken.

Het bestuur is de afgelopen maanden dan ook druk bezig geweest om een veiligheidsbeleid vast te stellen. Na het opschrijven van onze gedragsregels, ons aannamebeleid en na het aanstellen van vertrouwenscontactpersonen is er voor alle jeugdkaderleden en de vrijwilligers van de G-sporten een Verklaring Omtrent Gedrag aangevraagd. In de toekomst zal dit een standaardprocedure worden bij het aannemen van nieuw kader.

Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van personen. Daarbij vermindert het de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen of een andere kwetsbare groep, een functie tbv één van deze groepen kan gaan uitoefenen binnen onze vereniging.

Kijk op www.atomium61.nl/veilig-sportklimaat/ om te lezen wat ons preventief beleid inhoudt.

Heb je vragen over dit beleid of signaleer je iets waarvan jij denkt dat het niet door de beugel kan, spreek Richard Kuijer of Marco van Lent dan even aan, zij zijn onze vertrouwenscontactpersonen.

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email