Vertrouwenscontactpersoon jeugd

Wat is een vertrouwenscontactpersoon? 
 
De VCP is binnen de vereniging hét aanspreekpunt voor iedereen met vragen, zorgen of klachten over het welzijn van spelers, ouders of andere vrijwilligers. Ook de manier van omgang met elkaar valt hieronder. Iedereen binnen de organisatie kan bij de VCP terecht: sporters, ouders, trainers, supporters, bestuurders, vrijwilligers, etc.  
 
Wanneer kun je bij de vertrouwenscontactpersoon terecht?
 
Je kan voor veel situaties (klein en groot) bij de VCP terecht, denk bijvoorbeeld aan: 
• (Online) pesten of gepest worden 
• (vermoedens van) grensoverschrijdend gedrag  
tussen trainer/coach en jeugdlid, jeugdleden onderling 
• Of jouw gedrag als trainer/coach verstandig is 
• Discriminatie over huidskleur, geloof, seksuele voorkeur, bijvoorbeeld: wanneer een speler uit de kast wil komen maar niet goed weet hoe 
• Wanneer ouders een vervelend gevoel hebben omtrent de omgang tussen hun kind en de trainer/coach of andere kinderen 
• Iemand wordt verdacht, terecht of onterecht, van grensoverschrijdend gedrag   
 
Wat doet een vertrouwenscontactpersoon? 
 
De VCP is dus hét aanspreekpunt binnen de vereniging, maar geen hulpverlener! Wat doet een VCP dan wel? Een VCP biedt een luisterend oor en is een ‘zorgzame wegwijzer’. Als het nodig en gewenst is, kan de VCP iemand gericht en gepast toeleiden naar hulpverlening of samen bepalen wat de vervolgstappen worden.  
 
Wat zijn onze vertrouwenscontactpersonen? 
 
Graag stellen wij ons aan jullie voor en lees je ook waarom wij vertrouwenscontactpersoon zijn geworden. .
Wij zijn Brenda de Bruin en Rianne Vierboom.
Naast dat we op dit moment een trainers- /coach- / begeleidingsrol vervullen bij Atomium zijn wij dus ook vertrouwenscontactpersoon van de jeugd. 
 
Brenda 
Ik ben Brenda de Bruin. Ik ben 48 jaar. Ik heb in mijn jeugd in Vreewijk gewoond en woon nu met mijn gezin in Barendrecht. Ik ben moeder van 3 kinderen. Ik handbal sinds mijn 8ste bij Atomium. 
Ik ben leerkracht basisonderwijs en ik hou me in die rol vooral bezig met de kinderen die iets extra’s nodig hebben. 
Sport speelt voor kinderen een belangrijke rol in hun ontwikkeling. Op het veld kun je van alles leren, niet alleen gooien en vangen, maar ook vrienden maken en zelfvertrouwen krijgen. Soms gaat dit niet vanzelf of zijn er zaken die dit moeilijk maken. Daarom ben ik vertrouwenscontactpersoon geworden om kinderen te helpen om te kunnen genieten van hun sport en zich thuis voelen op onze vereniging en in hun team. 
 
Rianne 
Ik ben Rianne. Ik ben 33 jaar en ben geboren en getogen in Rotterdam. Ik heb bij Atomium gehandbald vanaf mijn 7de tot mijn 21ste. Daarnaast heb ik 6 jaar trainen gegeven aan de jongste jeugd. Ik ben moeder van 4 kinderen, waarvan 3 niet uit mijn eigen buik ;). 
Ik ben IB’er (zorgcoördinator) op een basisschool in Delfshaven, hiervoor ben ik leerkracht geweest in groep 8.
Ik vind het belangrijk dat de vereniging een fijne plek is voor iedereen en dat sport een plezierige bezigheid is. Daarom ben ik vertrouwenscontactpersoon geworden. 
 
Heb je een vraag of wil je iets delen? 
Spreek ons aan of mail ons via:
 
Twijfel je of je bij ons terecht kunt? Geen zorgen, ook dat kun je aan ons vragen of maak dan foto van dit blad en denk er nog even over na.
Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email