Wat een gekke krankzinnige kampioenswedstrijd!

Zaterdagavond, HS1 kon bij winst of gelijkspel bij en tegen Ventura, de nr 3 op de ranglijst, kampioen worden. Ventura kon ons weliswaar niet meer inhalen, maar de nr 2 nog wel. Dus het was belangrijk om minstens gelijk te spelen, anders waren we afhankelijk van het resultaat van de nr 2 die de volgende dag nog zou moeten spelen.

Met een volle tribune met Atomiumsupporters – en ook met veel Venturasupporters – met door de dames gemaakte spandoeken aan de wand, floot de scheidsrechter af. Het was Ventura die als eerste wist te scoren. Na 7,5 minuten stond het 3-4, na 18 minuten stond het 6-5. De heren maakten het spannend.

De doelpunten waren duur. Er werd veel over geschoten, op de paal geschoten, pingel gemist, passeren lukte niet. Wat was er aan de hand? Was het de hars? De hars die niet gebruikt mocht worden? De zenuwen? Ook de verdediging stond niet goed. Gelukkig stond Jeffrey weer goed te keepen en maakte het Ventura moeilijk.

Ventura liep langzaam uit van 6-5 tot 11-5 ☹  Wat gebeurde er? Ventura had duidelijk de wind mee en wij niet. We gingen de rust in met een stand van 12-6. De heren moesten aan de bak de tweede helft, dat was wel duidelijk. Hopelijk wel met de koppies omhoog, want het geloof in eigen kunnen was duidelijk weg.

Het eerste doelpunt in de 2e helft was voor ons. Via 15-8, 15-9 en 16-12 was het na 18 minuten 17-15. De heren liepen langzaam in!! Zou het dan toch gaan lukken? De zenuwen gierden over de tribune. Iedereen hoopte, maar durfde niet te geloven dat het dan toch nog zou lukken. Stephan die de 2e helft onder de lat stond redde keer op keer waardoor Ventura moeilijker tot scoren kwam. En ons geluk was dat de meeste behendige speler van Ventura rood had gekregen, dat scheelde een stuk.

17-17, 18-19 en nog 5 minuten te gaan!! Nee hè!! Twee minuten voor Rory, wat zijn derde keer was, dus rood. Daar gaat de winst dacht iedereen. En Ventura wist inderdaad te scoren: 19-19.

Twee minutenstraf voor Nevin en een pingel voor Ventura: 20-19. Nu verder spelen met 4 tegen 6. Hoe gaan ze de deur dicht houden? Wonder boven wonder lukte dat 😊 En er mocht weer iemand in: 5 tegen 6 en ja hoor 20-20!!  Yeah!! Jammer genoeg scoorde Ventura weer: 21-20. Daarna werd er door ons nog een pingel gemist en met nog 30 seconden te spelen (en weer compleet) een kans gemist. Jongens toch!! Nou, nu kun je die overwinning wel op je buik schrijven.

Maar …… overgaan op manverdediging …… Ventura balverlies ….. Nassim gooit de bal snel naar voren……… Duncan schiet …… hij zit erin !!! 21-21 !!! En meteen volgde het fluitsignaal.  KAMPIOENEN!!! OLÉ OLÉ OLÉ OLÉ  Het publiek was uitzinnig.

Pffff het was voor de wedstrijd al heet op de tribune, maar nu helemaal. WAT EEN WEDSTRIJD !! Dat is niet goed voor je bloeddruk. Laten we hopen dat de heren volgend seizoen in de eerste divisie net zo spelen als de tweede helft van de wedstrijd: koppies omhoog en blijven geloven in de overwinning. Maar dan wel graag eerder in de wedstrijd een iets ruimere marge nemen. Dat scheelt veel stress voor de toeschouwers.