Wat is en wordt er hard gewerkt !!

Al sinds het begin van de Covid-pandemie wordt er door een klein groepje enthousiastelingen geklust en geverfd in de kantine. Het begon met de vloer, daarna werd er geverfd, werd er een mooie kast gemaakt en kregen onze vintage-radiatoren een ombouw. De andere radiatoren werden vervangen door modernere.  Ook de toiletblokken werden aangepakt en er kwam een nieuw plafond in het halletje. De drijvende krachten hierachter waren Sandra en Maurice. Zij wisten steeds weer mensen op de been te brengen om de klussen te klaren.

Ook de laatste dagen brachten zij veel tijd door aan de Sparrendaal want de nieuwe keuken werd geplaatst. Dus eerst er zijn om de spullen te ontvangen om vervolgens de volgende dag je thuiswerk aan de Sparrendaal te doen zodat de installateur zijn werk kon doen.

De keuken hebben we kunnen realiseren door een gift van 10.000,= van de Vriendenloterij omdat ze ons in 2020 verkozen hebben als Club van de week. Ook zij zagen in dat we een nieuwe keuken nodig hadden. Om onze vrijwilligers een betere plek te kunnen geven voor het maken van bijvoorbeeld de tosti’s, maar met name ook voor het bereiden van de wekelijkse lunch voor oudere wijkbewoners door de deelnemers van ZiB.

En het resultaat mag er zijn!! Een keuken met een inductieplaat, een snel-afwasser, een koelkast, vriezer, combi-magnetron en een multifunctionele oven. En inderdaad, een frituurinstallatie mis je in dit rijtje. Al jaren geleden is namelijk besloten om geen frituur te verkopen maar een gezonder assortiment aan de bieden. En inmiddels zijn onze broodjes gezond en Marijke’s tosti’s bij veel bezoekers bekend en vinden gretig aftrek.

Als je nu denkt ‘zo nu is het af’, heb je het mis. De ruimte achter de bar gaat nog aangepakt worden en er wordt gekeken naar nieuw meubilair. En de laatste geluiden zijn dat de klussers zich nu gaan richten op het duurzamer maken van het gebouw zelf. Dus we zijn nog lang niet uitgeklust 😊

 

 

 

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email