Wat moet je met je vrije weekenden als je niet mag handballen?

Juist!

Dan kom je in het weekend ook lekker trainen, want de sporthal staat toch leeg.

Natuurlijk wel bij een andere trainer dan waar je trainen van krijgt tijdens de “normale” trainingen op de doordeweekse avonden.

Rianne, Paul, Maurice en Sandra zijn daarom voor zondag 8 november en zaterdag 14 november trainers gaan zoeken en hebben die ook gevonden. Sommige trainers die wel wat bekender waren omdat zij nu ook al bij Atomium trainen geven, bijvoorbeeld aan de eerste teams van de heren en dames, dan wel “vroeger” trainen hebben gegeven aan jeugd van Atomium en een trainer van “buitenaf” die bij ons nog nooit trainen heeft gegeven.

8 november

Er werd afgetrapt door de heren A en B. Zij kregen trainen van Neso Grgur Saponjic. Neso is trainer bij de jeugd van Quintus en heeft in het verleden al heel wat spelers getraind die op heel hoog niveau en zelfs in buitenlandse competities zijn gaan spelen.

Er is anderhalf uur fanatiek getraind en Neso dreef de heren tot het uiterste. Harstikke leuk om te zien dat iedereen zijn best deed om alle aanwijzingen die gegeven werden serieus oppakten en in de praktijk (probeerde) te brengen.

Neso vond het zo leuk om deze groep te trainen dat de heren uitgenodigd zijn om een wedstrijd te komen spelen bij Quintus zodra dit weer mogelijk is en hij wil graag nog een keer komen om een training te geven.

Daarna was het de beurt aan de dames B en A. Zij kregen deze dag trainen van Silvio. Silvio traint normaal onze damessenioren 1. Ook door de dames is er anderhalf uur serieus getraind en moesten samen te werken in spelvorm en werden daarbij ook uitgedaagd om na te denken en slim te spelen. En dat dat niet altijd meevalt lieten de dames heel soms zien, maar ook vaak genoeg lieten ze zien dat zij dit makkelijk aankunnen.

Vervolgens kwamen de dames van de D-jeugd en C-jeugd naar de Enk voor hun training.
Daar stonden Naomi en Mariska, die in het verleden ook heel vaak en lang jeugdteams bij Atomium hebben getraind, klaar om een hele leuke en afwisselende training te verzorgen.

Alles kwam voorbij: balvaardigheid, samenspelen, techniek, snelheid en behendigheid. En dit allemaal in trainingsoefeningen en spelvormen.

Wel vragen wij ons nu af wie er aan het eind van de training meer moe waren: de spelers of de trainsters, want oh oh wat is dit een gezellige groep meiden bij elkaar 😉!

Als afsluiting kwamen deze dag de jongens van de D-jeugd trainen waarbij de twee dames van de D1-jeugd ook aansloten.

Voor deze groep was John gevraagd trainen te geven. John traint de herensenioren en deze heren komen in de toekomst toch in aanmerking voor de opvolging van de heren die nu door John getraind worden, dus dan kon John vast kijken wie deze opvolgers zijn.

Alles werd getoetst: stuiteren, wat beter lukt met een goed opgepompte bal, aanwezigheid van buik-, bil- en beenspieren, rennen, lopen, sprongschot en schieten.

14 november

Het was eerst lekker vroeg om 09.00 uur de beurt aan de E-jeugd. Ook hier kwam John weer trainen geven, maar hierbij had hij wel hulp gevraagd aan Lorenzo, 1 van de twee “eigen” trainers, en aan Bryan. Bryan handbalt bij de heren A en sinds dit seizoen ook vaak bij de herensenioren (toen dat nog “mocht”).

De E-jeugd werd uitgedaagd om te laten zien wat zij al allemaal kunnen en dat is best al veel, maar toch waren er halverwege de training hier en daar toch best wat zweetdruppels te zien van al die oefeningen.

Na de E-jeugd was er heel even pauze zodat Manouk en Sophie alles gereed konden zetten voor de F-jeugd, de Superballers en hun vriendjes en/of vriendinnetjes.

Er was een heel parcours uitgezet, maar eerst zagen we toch wel een paar handbaloefeningen voorbijkomen als warming-up en hoe gezellig is het om lekker te spelen op gezellige muziek en hoe vrolijk zijn de spelletjes die je met een ballon speelt. Superleuk dan ook nog dat die ballon ook nog mee naar huis mocht!

Het waren twee enorme leuke dagen, leuk om te zien dat de opkomst en enthousiasme vanuit de teams ook groot was. En niet alleen de teams waren enthousiast, ook de trainers. En niet alleen de trainers die nu geweest zijn, maar er is ook gereageerd door trainers op een Facebookbericht van Rianne, Paul, Maurice en Sandra en dus is er ook voor de volgende dagen een programma:

22 november van 09.00 tot 16.30 uur

Dan komen er twee trainers van de handbalvereniging HV KRAS/Volendam clinics geven.

Hoe het programma precies eruit gaat zien krijgen wij nog te horen, want dat wordt voor ons nu uitgewerkt, maar wij weten wel dat het anders dan “gewoon” trainen gaat worden.

Verdere informatie volgt dus zo snel mogelijk.

12 december van 09.00 tot 13.00 uur

Dan zijn de heren A en B om 09.00 uur weer aan de beurt. Zij krijgen dan trainen van Jaspers Snijders en denk je nu wat een bekende achternaam? Dat Klopt, Jasper is de broer van en heeft op hoog niveau gespeeld bij, toevallig ook, HV KRAS/Volendam en heeft zelfs in het Nederlands elftal gespeeld.

Van 10.30 uur tot 11.30 uur is het tijd voor een keeperstraining. Hiervoor zijn alle keepers van de D-jeugd t/m de A-jeugd, dames en heren, uitgenodigd. Zij krijgen dan keeperstraining van Sofie Baudewijn. Sofie komt hiervoor speciaal uit Antwerpen waar zij de keeperstrainingen verzorgd bij DWH United Antwerpen.

En de dames A en B sluiten om 11.30 af met een training van anderhalf uur onder leiding van (zoals het er nu naar uitziet) Miki Zornic. Miki is ook geen onbekende bij Atomium.

13 december gaan wij vervolgens nog trainingen regelen voor de Superballers, F-jeugd, E-jeugd, D-jeugd en C-jeugd. Omdat wij daar nog volop aan het praten zijn met trainers (wij hebben er al een paar gestrikt), kunnen wij hiervoor nog niet helemaal het programma doorgeven.

Houdt de website, Facebookpagina en Instagram dus goed in de gaten voor verdere informatie!

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email