Zo lang geleden! Weer ouderwets gezellig!

Een van de eerste activiteiten die de jubileumcommissie op de agenda zette was het openingsweekend 27 t/m 29 augustus. Met wat soepelere COVID-19maatregelen kon er een gezamenlijk start van het seizoen 21-22 gemaakt worden. En tevens de aanloop naar het jubileumjaar.

En zo begon dit weekend vrijdags met alle jeugdteams. 
Er werd gestart met de allereerste training van het nieuwe seizoen. Eerst een gezamenlijke warming-up en vervolgens kregen de teams trainingen van de jeugdtrainers die komend seizoen onze jeugdleden trainen gaan geven. De allerkleinsten mochten iets eerder stoppen om lekker bij het “kampvuur” te gaan zitten en daar voorgelezen te worden door Patrick en marshmallows te roosteren. Daarna gingen zij lekker weer naar huis.
Daarna gingen de andere teams marshmallows roosteren om vervolgens nog leuke teamspelletjes te doen of te tafeltennissen of sjoelen. 

Zaterdagmorgen zetten zij het alternatieve kampgevoel door. 
Sjoerd en Yvette hadden uit hun grote voorraad -opgespaard van vele vele vele paaskampen- een voor op de Sparrendaal passende set levend stratego  uitgezocht. De teams werden gevormd en het jagen, verdedigen, samenspelen en tactisch nadenken begon. Lekker fanatiek, was het net even alsof we al/alsnog op Paaskamp waren.
Deze ochtend werd afgesloten met een pannenkoekenmaaltijd, waar o.a. Marielle en Naomi vakkundig hielpen met de stroop en suiker voor op de pannenkoeken … of “per ongeluk” op T-shirts ….

Vanaf 17.00 uur was het de beurt aan de senioren. En dat zijn niet alleen handballers, maar ook recreatiesportleden, niet- meer-spelende leden, ondersteunende leden , ereleden, leden van verdiensten. Kortom een flinke groep. Voor hen ( en de A-jeugd) was een BBQ gepland. Gerekend werd op circa 100 deelnemers.
Het aanmelden verliep op zijn Atomiaans. Traag dus, maar met wat aansporing en het bereiken van de deadline, kwam de gang er in en stond de teller uiteindelijk op 96.

De cateraar had allerlei lekkers geleverd en met wat gezonde aanvulling onzerzijds en de uitstekende baktalenten achter de BBQ, werd het een smakelijke maaltijd. Maar met de nodige onderbrekingen!
Er waren binnen een “vloek en een zucht” 200 lootjes verkocht en aangezien er – bij benadering – 100 prijsjes waren, viel er wat uit te delen. André als spreekstalmeester bracht het e.e.a. eerlijk aan de man/vrouw. Hoewel er aan de ene tafel opmerkelijk meer prijzen vielen dan aan een andere.

   

Leek aanvankelijk dit prijzenfestival gedurende de maaltijd wel voldoende, bleken er toch nog velen iets voor een bingo te voelen. En de klant is koning, dus draaien maar. Al die liedjes vanwege een valse bingo hebben we nog tegoed (Alhoewel, laat ook maar; waarschijnlijk net zo vals als de bingomelding).

Toen het einde naderde was binnen “no time” met vereende krachten het e.e.a. opgeruimd, afgebroken, opgeborgen.

Om zondagsmorgens weer uitgerust verder te gaan.
Met de diverse recreatiesporten. Een grote groep tennissers, met wat publiek, en een nog grotere groep seniorsporters en NordicWalkers. Na de ‘koffie met’ gingen deze 2 groepen gezamenlijk eerst wat aan het losmaken en -draaien van spieren en gewrichten doen, waarna de NordicWalkers nog hun 5 km ronde maakten. De route die André voorstelde blijft nog even op het “To-do-lijstje”. Intussen waren de tennissers aan een verbeten strijd begonnen. 

Met de terugkomst van de NordicWalkers was het de hoogste tijd de belegde broodjes soldaat te maken. In een grote kring nog even gezellig napraten (tactiekbespreking voor de volgende tocht), terwijl de tennissers strijdlustig doorspeelden om in aanmerking te komen voor een podiumplaats. Uiteindelijk ging de gedoodverfde winnaar Sjoerd er met de poedelprijs vandoor, maar ook alleen omdat hij maar 1 wedstrijd in plaats van al zijn wedstrijden met zijn vaste tennispartner mocht spelen. Volgens de wedstrijdleiding zou dit namelijk zielig zijn voor de andere deelnemers ;-).

     

En ook hier was het na afloop in alle gezamenlijkheid snel opgeruimd.

Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd weekend, waarbij de jubileumcommissie in de eerste plaats alle deelnemers van harte dankt voor hun ingebrachte gezelligheid, daarnaast alle meehelpende handen en de donateurs voor hun aandeel in de prijzenvoorraad.

Op naar de nog vele volgende activiteiten.

Deel dit bericht:  Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email